Nyheter

Samarbeidsavtale

Publisert: 22/04/2014 oppdatert: 12/03/2021
De to Molde-selskapene Nordvest Sveis AS og SEARIG Group har inngått en omfattende samarbeidsavtale som kan gi økt aktivitet for begge selskap

Avtalen har flere elementer. SEARIG Lifting AS skal leie deler av anlegget til Nordvest Sveis på Grønnes på Skåla til praktisk trening i forbindelse med sin kursvirksomhet. Dette gjelder blant annet kurs for riggere, traverskran og stillasbygging. Som en del av avtalen skal SEARIG Lifting stå for all opplæring av både fast ansatte og innleide medarbeidere ved Nordvest Sveis.

Avvikler i Mordalsvågen

- Vi avvikler anlegget vårt i Mordalsvågen der vi har leid en hall for slike aktiviteter. Denne hallen tilfredsstiller ikke dagens krav, og ved Nordvest Sveis AS har vi også tilgang til garderober, spiserom og kursrom i et helt nytt administrasjonsbygg, forteller daglig leder Anders Vollan i SEARIG Lifting og legger til at selskapet fortsatt vil ha hoveddelen av sin teoriundervisning og administrasjonen i Grandfjæra i Molde.

Gjennom de andre selskapene i SEARIG Group skal Nordvest Sveis og SEARIG også samarbeide når det gjelder offshoreaktiviteter. Nordvest Sveis ønsker å øke sin satsing på olje- og gassmarkedet, og når SEARIG eller samarbeidspartnere har behov for utstyr i forbindelse med offshorejobber kan dette produseres hos Nordvest Sveis. På samme måte kan SEARIG-selskapet RIGMECH utføre monteringsjobber offshore på utstyr som er produsert av Nordvest Sveis.

Håper på vekst

- Vi håper dette samarbeidet vil løfte begge parter, sier fabrikksjef Terje Hol hos Nordvest Sveis. Vi er nå en ISO9001/ISO3834-2 sertifisert totalleverandør av komplette konstruksjoner innen stål, montering og testing av utstyr, og har i dag flere anerkjente kundersom er store leverandører både til offshore og servicefartøy til oljeindustrien. Sammen med SEARIG Group håper vi å vokse i dette markedet, legger han til.